Ik ben Laurie Cleuver, getrouwd en moeder van vier kinderen. Ook ik heb ADHD. Nooit geweten, daar kwam ik pas tijdens mijn werk als psycholoog achter. Ik redde me prima. Aan ADHD dacht ik niet, ik was immers geen overbeweeglijk ongeleid projectiel en voldeed helemaal niet aan het stereotype beeld van een ADHD’er. Onvermoeibaar, enthousiast, ondernemend, oplossingsgericht, zo zag ik mezelf.

Nu ik weet dat ik gezegend ben met het talent ADHD, vallen de puzzelstukjes op hun plaats. Ik heb twee studies afgebroken voor ik mijn studie Klinische en Gezondheidspsychologie afrondde. Omdat ik geen werk kon vinden in mijn specialisatie, ging ik vervolgens aan de slag in de kinderopvang, rondde ik een driejarige post-hbo-opleiding Brain Stimulating Method af en startte een eigen kinderopvang in de periode dat ik mijn vier kinderen kreeg. In 2010 stopte ik met de kinderopvang en startte mijn praktijk aan huis voor psychologische hulp aan volwassenen en aan kinderen met gedrag- en leerproblemen. Anderen riepen altijd dat ik veel hooi op mijn vork nam, ik deed gewoon waar ik energie van kreeg.

Specialist in AD(H)D, met name door ervaringsdeskundigheid

In 2012 kreeg mijn zoon de diagnose PDD-NOS (een vorm van autisme), met Neurofeedback als behandelingsadvies. Ik wilde mijn zoon zelf behandelen en volgde een opleiding tot Neurofeedbacktherapeut in de klassieke methodiek (BMC) en de Zengar-methode. Al na vijf behandelingen zag ik zulke fantastische resultaten, dat ik me realiseerde dat ik hiermee nog veel meer mensen wilde helpen. Daarom specialiseerde ik me vanaf dat moment in neurofeedback in combinatie met psychologische ondersteuning. Een uitstekende behandelmethode voor ADHD, dus werkte ik steeds meer met ADHD’ers.
 
Tijdens de gesprekken herkende ik zo veel van mezelf in hen, dat het kwartje viel. Dat verklaarde voor mij dat ik vooral met andere AD(H)D’ers een enorme klik voelde. Juist omdat ik ze helemaal begrijp, weet ik wat je als AD(H)D’er nodig hebt om je goed te voelen. Ik ben mij daarom volledig gaan toeleggen op deze stoornis en heb een effectieve behandelmethode ontwikkeld voor zowel kinderen als volwassenen.
 
Ik heb ook ADHD en ADD, maar het was nooit eerder in mijn hoofd opgekomen dat dát het was waar ik ‘last’ van had. Dat heeft met meerdere factoren te maken, vooral met het feit dat ik door mijn AD(H)D veel heb bereikt. Wel is het zo dat ik er veel aan zou hebben gehad als ik eerder had geweten dat ik een AD(H)D-brein heb.

AD(H)D is een talent

De complexiteit van AD(H)D boeit mij ontzettend. Iedere AD(H)D’er heeft zo veel potentieel talent, en dat talent wil ik er uithalen. Mensen met ADD of ADHD die goed in hun vel zitten, schoppen het heel ver in het leven — vaak verder dan anderen. Daarom zie ik AD(H)D niet als kwaal, maar als talent. AD(H)D’ers en mensen met AD(H)D-achtige symptomen vragen mij om hulp omdat ze tegen problemen oplopen. Ik leer ze daarmee om te gaan, maar ook om blij te zijn met hun AD(H)D en er de vruchten van te plukken.

Wat kun je verwachten van mij?

Je kunt rekenen op mijn volledige toewijding, ik sta er zeer persoonlijk en betrokken in. Tijdens onze gesprekken kijk ik nooit op de klok, die heb ik niet eens! Dat vind ik namelijk niet prettig werken. Ik neem steeds ruim de tijd (ongeveer 1,5 uur) om alle punten waar je tegenaan loopt te bespreken. Tussen onze afspraken door kun je me altijd kosteloos bellen of mailen, ik reageer dezelfde dag nog.
 
Wil jij ook profiteren van je ADHD-talenten?

 
Lees hier meer over mijn behandelwijze