AD(H)D heeft in onze samenleving een heel negatieve lading. De nadruk ligt vooral op concentratieproblemen, frustraties, lichamelijke en psychische onrust. Terwijl AD(H)D’ers juist zo veel kwaliteiten hebben! Ze zijn vaak creatief, oplossingsgericht, enthousiast, energiek, zelfverzekerd en hebben een goed ontwikkelde intuïtie.

Omdat hun brein anders werkt dan bij anderen, functioneren ze ook anders. Ze nemen zonder aarzelen belangrijke beslissingen en komen met verrassende voorstellen, juist omdat ze risico’s en avontuur van nature eerder opzoeken dan vermijden. AD(H)D’ers die hun kwaliteiten optimaal benutten, zijn daarom vaak opvallend succesvol.

Toch hebben sommige mensen met ADD of ADHD door hun impulsiviteit, aandachtstekort en concentratiegebrek moeite om op de gewenste manier mee te draaien in de maatschappij. Of lopen ze tegen klachten aan die door hun AD(H)D worden veroorzaakt.

Het doet me oprecht verdriet wanneer ik zie dat zowel volwassenen als kinderen met AD(H)D niet tot hun recht komen. Hun potentie wordt té vaak niet benut. Ik heb zelf een positieve kijk op AD(H)D ontwikkeld omdat ik, ondanks alle hobbels die ik heb moeten overwinnen, vooral zie wat ik heb bereikt door mijn ADHD én ADD. Ik zie AD(H)D als een talent, wat je moet leren gebruiken. Met de juiste begeleiding kun je met AD(H)D juist je voordeel doen. 

Wil je weten wat ik voor je kan betekenen? Bel 06 2635 9097 of vul mijn contactformulier in

Hoe ik mijn visie vertaal in mijn behandeling lees je hier

Vraag jij je af of jij AD(H)D hebt? Klik hier voor de vragenlijst