Hoe beter ons brein functioneert, hoe beter wij functioneren. AD(H)D wordt vaak behandeld met medicatie omdat een AD(H)D-brein anders in elkaar zit. AD(H)D medicatie maakt je brein ‘meer wakker’ waardoor je o.a. beter oplet, minder onrust ervaart en beter kan plannen. Datzelfde effect heeft neurofeedback op ons brein. Neurofeedback is een geavanceerde methode om ons brein te trainen. Neurofeedback ‘leert’ je hersenen de juiste verbanden te leggen en haalt de spanning uit je lichaam. Neurofeedback is daardoor een goed alternatief voor medicatie. AD(H)D medicatie die wordt voorgeschreven is omstreden doordat deze onder de opiumwet valt. Neurofeedback is daarom een beter alternatief. Voor een effectief en blijvend resultaat adviseer ik een minimum van 10 sessies.

Mijn persoonlijke ervaringen met Neurofeedback.

Niet alleen als coach ben ik erg enthousiast over de resultaten van neurofeedback. Mijn zoon heeft PDD-NOS ik heb hem ook met neurofeedback behandeld. Al na vijf trainingen merkte ik thuis veranderingen in zijn gedrag op. Hij werd minder vaak boos of driftig dan voorheen. En als hij boos werd, was het sneller over. Ook op sociaal-emotioneel gebied maakte hij grote sprongen: hij kon zich beter verplaatsen in een ander en kreeg daardoor meer begrip in sociale situaties. Al snel kreeg hij meer vriendjes en werd hij opeens voor partijtjes uitgenodigd. En, hij kon zich beter concentreren op school waardoor hij langzaamaan meer werk aankon. Neurofeedback heeft een enorme positieve bijdrage geleverd aan zijn ontwikkeling, en dat gun ik iedereen!

Resultaten van neurofeedback

Neurofeedback helpt je brein om de juiste verbanden te leggen en verlaagt de algehele spanning die in je lichaam wordt waargenomen. Neurofeedback geeft al snel de volgende resultaten:

  • betere concentratie
  • meer rust in je hoofd
  • meer overzicht
  • minder stemmingswisselingen
  • minder snel afgeleid
  • minder vergeetachtig
  • minder dromerig en teruggetrokken

Hoe werkt Neurofeedback?

Bij kinderen en volwassenen met ADD, ADHD, dyslexie, burn-out, depressie, hyperactiviteit of oververmoeidheid is de hersenactiviteit instabiel. De hersenen zenden niet meer automatisch de goede signalen uit. Je voelsprieten staan continu uit om te reageren op zintuiglijke informatie. Met neurofeedback leer je de hersenactiviteit te beïnvloeden zodat deze weer stabiel wordt. Van de behandeling zelf merk je weinig. Je zit in een comfortabele stoel en krijgt vijf elektrodes op je hoofd en oren geplakt. Tijdens de behandeling kijk je een film of luister je naar ontspannende muziek. Via een monitor zie ik op welke manier je hersenen niet goed functioneren en wat we ze precies moeten ‘leren’ in de training.

Afspraak maken voor succesvolle ADHD-behandeling? Bel 06 – 26 35 90 97